torsdag 28 april 2011

Den här ser jag fram emot att läsa

Jag rotar gärna runt i olika hyllor på biblioteket- tittar på titlar, drar fram- sätter tillbaka och ibland tar jag med hem också. I går släpade jag ut en hel liten hög- och i den detta fynd- för visst måste "Historien om Weimar" betraktas som ett fynd. Folke Schimanski har alldeles nyligen skrivit en bok om Berlins historia (den har jag redan i min hylla) och jag blev verkligt glad att hitta en bok till av honom- och denna gången handlar det alltså om Weimar. Här grundades så mycket av tysk kultur- Goethe, Schiller.... kompositören Liszt bodde också här under en längre tid. Tyvärr blev staden sedan också förknippad med ett av Tysklands största koncentrationsläger (Buchenwald)- men nu ,efter murens fall, reser sig Weimar igen som fågel Fenix ur askan. Jag ser så fram emot att läsa om Weimar- från gamla tider och fram till nutid.

4 kommentarer:

Bai sa...

Eg har begynt på Uwe Tellkamp si Tårnet nå, og begynner å skjønne fascinasjonen din for det tyske. Denne boka ser spennande ut. Men eg trur eg skal lese litt meir av Goethe og Schiller og gutta, først.

Ingrid sa...

Bai: Jag har också bestämt mig för att läsa Tornet- har faktiskt beställt den (en redig klump till bok.. :-) Jag skulle också vilja läsa lite Schiller.....

mimmimarie sa...

Just sådana böcker är mina favoriter.

Ingrid sa...

Mimmimarie: Jag gillar den kulturella blandningen!