tisdag 8 september 2009

Now I am become Death, the destroyer of worlds."



Fotot föreställer Robert Oppenheimer. En av atombombens skapare.

I dagens Sydsvenska recenseras en ny bok av Anita Goldman

"Om jag så måste resa till Los Alamos"- jag tror att jag ska läsa den. Det är något så skrämmande och obehagligt över hela ämnet- men undvika det vill jag inte. Verkligheten är vad den är- det kan man inte blunda för.

2 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Åh, jag vill också läsa Anita Goldmans bok. Jag tycker mycket mycket om hennes böcker. Särskilt när hon skriver om krig. Snäckans sång - en bok om kvinnor och krig är en av dem. Som en svenska som under många år har levt i ett krigförande land kan hon liksom tolka erfarenheten för oss andra, vi som lever så fredligt att vi gör stora konflikter av småsaker. Jag hade inte uppmärksammat att hon kommer med en ny bok, tack för det!

Ingrid sa...

Vi lever i godan ro i Sverige- inga krig på 200 år- då blir man lätt invaggad i en falsk trygghet. Man gör precis som du säger -stora konflikter av små saker. Jag vet att jag har läst något av Anita Goldman förut men just nu kan jag inte erinra mig vad- jag tyckte om... det minns jag. Jag har beställt Goldmans senaste på biblioteket för de hade faktiskt den "under inköp".