lördag 19 september 2009

Viva Läs Vegas och Pastor Jansson

I dagens Sydsvenska fortsätter Per Svensson biblioteksdebatten. Det går knappast att säga det bättre. Jag tycker speciellt att slutklämmen ska uppmärksammas- jag citerar: " Om biblioteket inte vågar eller vill stå för sin roll som kulturell normbildare och folkbildare utan definierar sig som en konkurrent till Akademibokhandeln och andra upplevelsevaruhus på den kommersiella marknaden, varför ska då biblioteket skattefinansieras? "

4 kommentarer:

Vixxtoria sa...

O. Heja Per. Han är bra på att träffa huvudet på spiken, och jag klickar genast iväg för att läsa.

Den här biblioteksdebatten surrar fortfarande i huvudet på mig också, men jag kan inte riktigt strukturera mig till att samla tankarna. Det är liksom något som jag inte får ihop, som handlar om bibliotekets roll, och samhällets behov... Jag måste fundera lite till, men jag återvänder förr eller senare.

agnes i Lund sa...

Tyckte mycket om artikeln av Per Svensson. Nyanserad och välskriven. Beskrivningen av framtidens "upplevelsebibliotek" ger mig rysningar.

Ingrid sa...

Vixxtoria- du skrev så fina inlägg i debatten tidigare- så om du har tid och ork mitt i allt (förstår att du har mycket att stå i just nu)- tror jag att några tankar från dig skulle vara mycket välbehövliga.
Per Svensson skriver så bra, så bra. Agnes- jag håller så mycket med dig... "upplevelsebibliotek" urgh!!

Vixxtoria sa...

Ingrid: Just nu går det inte. Jag redigerar manus bokstavligt talat dygnet runt, och kan inte samla mig inför det jag vill säga (det har varit så otroligt många som varit och läst just mina biblioteksinlägg att jag inte vill schabbla bort det med lite blaha. Jag är inte riktigt helt säker på vad jag tycker heller, men det handlar om huruvida man måste vara bakåtsträvare bara för att man är bokkramare...)