onsdag 16 december 2015

Julklappsdags (från mig själv till mig själv)


Det handlar om 1930- och 1940-talets England. Alexandra Harris skriver om konst och litteratur och "modern renässans". Jag ser fram mot en lång läshelg!


T.S. Eliots "Four Quartets" kommer att ligga på mitt nattduksbord under en lång tid och nu får den sällskap av Lyndall Gordons biografi "The Imperfect Life of T.S. Eliot.


En reservoirpenna av märket Mont Blanc har jag inte råd att skaffa mig- men det är en dröm.... däremot har jag investerat i lyxigt bläck
Japanskt bläck (och ganska exklusivt) finns i flera vackra toner. Jag fastnade för det bruna som kommer i en mycket vacker glasflaska. Ingenting går upp mot handskrivna brev och jag använder mig sällan av e-post för annat än korta meddelanden numera och vem farao vill ha digitala julkort? Inte jag i alla fall. Då får det hellre vara.

6 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

själv är bästa dräng :)

Hannele sa...

sonen lärde sig lite kalligrafi

Mrs Calloway sa...

så fint med japanskt bläck! jag älskar reservoirpennor!

Hermia sa...

Fina julklappar! Har under den här lite jäktade hösten varit extremt dålig på att läsa bloggar eller skriva på min egen för den delen. Men jag saknar det, och särskilt att ta del av din läsning så jag önskar mig mer bloggtid i julklapp..

Annamariaa sa...

Pennan ser jätte fin ut, önskar att jag hade en sådan. Synd för oss att dom är dyra. Kram på dig

Ingrid sa...

Hannele: Kalligrafi är en konst jag skulle vilja behärska.

Mrs C: Jag blev helt förtrollad av de vackra kulörerna i det japanska bläcket- men jag får ta en färg i sänder. Nu gäller det att skaffa vackert skrivpapper också!

Hermia: Jag har också varit fruktansvärt dålig på att kommentera denna höst och det beklagar jag. Det har nog varit en tid av viss bloggtrötthet (det är ett tillstånd som jag förstår ofta infinner sig efter ett tag. Jag har bloggat sedan december 2008 - och jag vet att många (inklusive du själv) har hållit på än längre. Men... snart nytt år... ny läsning och nya krafter. Det hoppas jag.

Annamariaa: MontBlanc är väl pennornas penna... kanske en dag...