onsdag 23 december 2015

God Jul!


Nu blir det ett par dagars juluppehåll för välbehövlig vila och förhoppningsvis också läsning.


Jeg glæder mig i denne tid;
nu falder julesneen hvid,
så ved jeg julen kommer
Min Far hver dag i byen går
og når han kommer hjem, jeg står
og ser hans store lommer.
Från den danska julboksklassikern "Peters Jul" av Johan Krohn. (Boken gavs ut för första gången redan år 1866.)

Någon vit snö lär förvisso inte falla där jag bor (snarare grått regn) men det gäller att se glad ut ändå och ta på sig rätt sorts ytterplagg.

God Jul, önskar jag er alla.

3 kommentarer:

Hermia sa...

God jul!

Anonym sa...

Det är en bok som ser bra ut! God jul till dig också!
Och "välbehövlig vila" är precis vad via kanske alle kommer att ha. Här i Hamburg är det mer att lyssna på Schumanns "Frühlingssymphonie", vårsymfonin, vi hade en oerhört varmt år och träd "tänker" det är April nu. Blommningen av fruktträd till Julen kännde jag bara från "min" Heidelberg förre. Och då är det ganska sällsynt, vi hade det kanska alla 10 år.

Men bilden av "Peters Jul" ser så bra ut, finns snön där^^, och vi som längtar efter snön tittar på bra bilderna och tar en eller två lång promenad, det är skönt också. Jag läsde en jul-berättelse av Marie-Luise Kaschnitz idag. Glad jul! Tack för bloggen, så många underbara idéer...

Ingrid sa...

Det har varit en mycket varm december. Onaturligt varm och när det inte regnar så blåser det (eller gärna båda två samtidigt). I min trädgård sticker krokusarna upp lite här och var och jag hoppas att de kommer att tåla framtida (eventuella köldknäppar). Att vara utomhus är ett måste även för mig- det är bara att ta på sig efter väderleken! Jag ska ta mig lite extra tid med att leta i tysk litteratur idag (och jag tackar dig för så många goda lästips under året!).