onsdag 1 oktober 2014

Franskt i brevlådan


Det blev en fin inledning på oktober trots det gråa vädret och det stilla regn som föll idag på morgonen. Brevbäraren hade med sig två böcker av den franska författarinnan Geneviève Brisac idag så det blev riktigt trevligt att sitta vid köksbordet och klippa upp paket.

Brisac brukar skriva litteraturkritik i bland annat Le Monde och hon har varit flitig med pennan under många år nu. Hon har sina rötter i Tyskland, Rumänien, Turkiet, Armenien och Grekland (och lite till tror jag)- det är en spännande och avundsvärd blandning och jag ser fram emot att ta itu med den här bokduon.

 "Losing Eugenio" (engelsk översättning av den Prix Femina-belönade "Week-end de chasse à la mère" (1996) handlar om en ensamstående mamma och hennes lille son. En dröm om ett annat liv - men verkligheten kan man inte fly från för evigt. Jag tror att det blir sorgligt....


"Dans les yeux des autres" har nominerats till Prix Renaudot och jag är mycket nyfiken. Två systrar har huvudrollerna i den här romanen - en har orden den andra har handlingen. Det är 1970-talet som kommer i fokus och jag anar att jag kommer att känna mig hemma i just den tidsperioden.

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

franskt är bra har jag upptäckt

Ingrid sa...

Hannele: Instämmer helt!