onsdag 22 oktober 2014

Stedet hvor enslige venstresokker gjemmer seg


Hoppsan, jag tryckte på en norsk länk som inte längre var aktuell och då kom rubriktexten upp. Det gjorde det hela betydligt mindre irriterande.

Ensamma sockars plats- ja, så känns det faktiskt när jag tittar på min växande bokhög (jag laddar upp inför den gråa och oftast så dystra november). En sådan vänstersock är kanske Jonas Lies "Dyre Rein" från 1896. Jag läser ändå med stort intresse för jag börjar tycka mycket om den här författaren. I hyllan hittade jag också "Kommandörens dötre" Så här skriver man på norska Wikipedia:

 Kommandørens døtre er en roman av den norske forfatteren Jonas Lie, utgitt i 1886. Romanen skildrer en familie ved Fredriksvern i Vestfold og den behandler kvinners stilling i et embetsmannmiljø. Tittelen henspiller på Camilla Colletts Amtmanden Døtre og kan ses på som tematisk oppfølger til Colletts hovedverk.

Norge, Libanon, Irland och Ryssland är länder jag kommer att besöka inom kort- i böckernas värld. En annan tur går till 1000-talets England..... så nog blir det spännande alltid.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

strumpor är promiskuösa

Mrs Calloway sa...

det låter som en spännande november

Ingrid sa...

Hannele: :-)

Mrs C: Det blir förhoppningsvis en bokrik månad i alla fall!