fredag 13 mars 2015

Där lagrarna gro


Någon gång på 1970-talet visades TV-serien "The Glittering Prizes" som baserar sig på en roman med samma namn av Frederic Raphael. (f.1931). Raphael är en amerikansk författare men han är sedan många år tillbaka bosatt i England och det var också där han bedrev akademiska studier en gång i tiden.

"The Glittering Prizes" som kom att heta "Där lagrarna gro" visades även på svensk television så småningom. Tom Conti har huvudrollen (och jag förmodar att han porträtterar författaren själv). jag minns serien som nostalgisk och vemodig- och jag skulle väldigt gärna vilja se om den. Nu har jag i alla fall beställt första delen i romanserien, det får bli läsning på originalspråket för jag kan inte se att det finns någon svensk översättning av något som helst av Raphael.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

ibland kan det var lika bra böcker om man följer försäljningssiffror.

Ingrid sa...

Hannele: Jag minns bara att jag tyckte väldigt mycket om serien men jag har inte läst boken- och det vill jag gärna göra.

dignebo@gmail.com sa...

Hej!
Råkade se ditt inlägg när jag sökte på Där lagrarna gro. TV -serien The Glittering Prizes går att beställa via Amazon. Har själv gjort det. Tyckte om den när den gick på svensk TV på 70-talet. Dvd består av sex delar, drygt en timme långa med engelsk text.
Mvh
Bo Digné