onsdag 18 juli 2018

Om att cykla


Ett foto från 1895 - cyklingens konst kan vara knepig om man lär sig i mogen ålder. Här är det suffragetten Frances Willard som har satt sig på sadeln. Frances skrev dessutom en bok i ämnet " A wheel within a wheel: how I learned to ride the bicycle, with some reflections by the way."

Om cykling har även Johannes V Jensen skrivit i en liten skiss från 1916. Redan på den tiden cyklades det i Köpenhamn, minsann.

" København er en By hvor Damer cykler. Tusinder af unge, velopdragede Damer af Selskabet bevaeger sig i Hjemmedragt, som de staar og gaar, omkring Byen paa Cykle, uden at nogen Finder det opsigtvaekkende, fordi man er vant til at se det, men i Virkeligheden et Traek som ikke genfindes noget ander Steds i Verlden. I intet andet Land jeg kender har Cykeln en saadan Udbredelse som i Danmark.--- Hver Morgen inden 9 er det smalle Straede, Strøgets Allerhelligste, hvor der ikke maa cykles laengere op ad Dagen, en eneste samlet Strøm af Cykler, Københavnerinden der begiver sig til sit Kontor. Det er Byens største Sevaerdighet."

Utdraget har jag hittat i "Bybilleder" ( Bente Scavenius och Bo Tap Michaëlis)


Foto: Hernán Pinera.


2 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

Thomas Hardy och hans hustru var tidiga cyklister

Ingrid sa...

Mrs C: Det finns kanske foton att leta upp ?