onsdag 13 januari 2010

Mitt kära lilla bibliotek- tack för två trevliga böcker!




-
Här två fynd från mitt senaste besök- jag är så förtjust i biblioteket här på den lilla orten! Länge leve det. (Det har varit nedläggningshotat mer än en gång). Det är ovärderligt att kunna låna hem både nya och gamla böcker från så "nära". Dessutom får man också god service av vänlig och hjälpsam personal.
-
Det blev som synes två böcker som faller under biblioteksbokstaven "N". Finland är jag intresserad av (jag har bara varit i Helsingfors och det är nu ganska länge sedan). I den väldigt vackert illustrerade "Fantastiska Finland" finns dessutom ett kapitel som ägnas åt både finsk och finlandssvensk litteratur. Jag har låtit mig inspireras och tänker läsa något av Kjell Westö och Lars Sund. Aleksis Kivis "Sju bröder" fanns på magasinet (den tänker jag "krama" väldigt snart). Juhani Ahos bok "Järnvägen" har jag beställt från AdLibris.
-
"Le grand tour" lockar väldigt. Det är en resa som går söderut i Europa- med intressanta möten från en gången tid. Jag känner för att träffa Bengt Lidner i Greifswald och Madame de Staël i Weimar- och Lord Byron i Venedig.... ett helt kapitel ägnas åt Heidelberg.... Heidelberg - med Neckar, slottet och de fina gamla gatorna- för att citera boken " Det som är fult och sönderbombat i Jena står vackert och intagande kvar i Heidelberg".
-
Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan och njuta av resorna i tid och rum.

Inga kommentarer: