söndag 25 januari 2015

Kommande beställningar (troligen)


Med jämna mellanrum tittar jag in på en del tyska boksidor och här har jag hittat en hel del idag (det kommer att bli dyrt) - först ut blir nog boken om Simone de Beauvoirs yngre syster Hélène de Beauvoir- hon var konstnär och en framgångsrik sådan. Jag vet inte ett enda dugg om hennes liv men den okunskapen skulle jag gärna vilja åtgärda.Lite danskt får det allt bli också- Helle Helle brukar jag inte bli besviken på här är hennes senaste roman som kanske kommer i svensk översättning.

En nära 1000-sidig bok (i pocket, så förhoppningsvis hanterbar) om tysk kultur- Peter Watsons "The German Genius"-  kan jag inte motstå även om jag vet att det måste bli långsam läsning. Efter att ha läst Neil MacGregors utsökta "Germany- Memories of a Nation" känns det som om vidare fördjupning är på sin plats.En biografi om Maria Carolina - drottning av Neapel (1752-1814) frestar mig också. Friederike Hausmann har skrivit. Boken finns enbart på tyska såvitt jag kan se. "Herrscherin im Paradies der Teufel" är titeln.

2 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

låter mycket intressant, särskilt boken om de Beauvoirs syster. den borde väl ändå komma på svenska. Helle Helle brukar ju bli översatt (fast inte skulle det behövas egentligen)

Ingrid sa...

Mrs C: Jovisst borde boken om de Beauvoirs syster komma ut på svenska- Helle Helle är så etablerad här att det säkert kommer en översättning- som du säger.