fredag 4 april 2014

Om böckers värde


Jag blir naturligtvis både nöjd och glad när jag kan hitta en sådan här bok och få den för några kronor- men- samtidigt blir jag också lite ledsen för det visar ju bara att begagnade böcker inte värderas särskilt högt.Den här novellsamlingen är från år 1949 och innehåller ett verkligt förnämligt urval av rysk litteratur. Trettiotalet noveller (eller utdrag från romaner) och av nästan lika många olika författare. Urvalet är gjort av Johannes Edfelt och han har också skrivit en introduktion till varje berättelse. Nils Åke Nilsson står för förordet och flera översättare får visa upp sina talanger dessutom.

"Ryska berättare" ska jag hantera med andakt och läsa långsamt. Jag älskar gamla böcker.

4 kommentarer:

Kurt sa...

Så fungerar marknaden. Just denna typen av samlingar av noveller gas nog också ut i ganska stora upplagor, det är en typ av litteratur som passade bra för t ex den tidens bokklubbar.

Hanneles bokparadis sa...

Grattis till fint fynd! Jag gör fantastiska fynd på mina loppis, ingen köper sona skatter, bara fantasy. Jag har sagt det förut att man ska göra listor på ett eller annat sätt på sina böcker, det höjer böckernas värde till en samling, vilket är bra i kontakt med försäkringsbolag.

Lyrans Noblesser sa...

En får påminna sig om att pris och värde inte är samma sak :)

Ingrid sa...

Kurt: Ja, jag vet... men jag blir ändå ledsen....

Hannele: Hmmm- något att tänka på.

Lyran: Så sant så!