torsdag 15 november 2012

Jag anträder en resa


och inte vilken resa som helst- utan en resa tillsammans med poeten och essayisten Nina Burton. Med hjälp av "Resans syster, poesin" (FIB:s lyrikklubb, 1993) tänker jag ta mig runt i Europa.

Tyskland, Schweiz (jadå, alla fyra språken finns representerade och jag är mest nyfiken på rätoromanskan), Spanien (och Baskien), England och även Island. I slutet av boken finns dessutom- som extra bonus en mycket omfattande (och inspirerande) litteraturlista.

Det här är en bok som det passar alldeles extra bra att läsa när novembermörkret sluter sig runt husknutarna och det stilla duggregnet oupphörligen faller.4 kommentarer:

Vicky sa...

Ja, till just sådana dagar passar det extra bra spara godbitar för att ge sig ut på en sinnenas resa :)

Ingrid sa...

Vicky: Jag ska läsa långsamt...

Kurt sa...

Nina Burton skriver fint om Europa, men jag saknar ibland kopplingar till Norden, det verkar som om Nina Burton inte ser Norden som en del av Europa? När hon i Foldboken talar om Europas största sjöar och floder, så avser hon i strikt mening bara centraleuropa!

Ingrid sa...

Kurt: Jag tror att Nina Burton känner sig mest hemma i England och centrala Europa. Flodboken tyckte jag väldigt mycket om (också)!