måndag 16 augusti 2010

Vad jag hittade

En trio Elin Wägner fanns bland hyllorna. Fotot blev en aning suddigt- längst till vänster "Silverforsen"- vet inte mycket om den. "Min" Åsa-Hanna består av två delar. (utgivna år 1934 på Albert Bonniers förlag- och i boken finns ett litet kort med "För vidare studium av Elin Wägner hänvisas till... - och så räknar man upp en hel massa titlar och avslutar med den käcka devisen "Bokhandeln visar Er böckerna".

9 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Åh, det var precis den upplagan (med både del I och II) av Åsa-Hanna som jag just har läst (det har du väl sett hos mig??). Om du till äventyrs inte skulle ha läst den rekommenderas den starkt!

(Vilka andra Wägner-böcker räknar de upp, förrsten? Jag är på väg till biblioteket för att skaffa mig lite mer såna, nämligen.)

Ingrid sa...

Jag har suttit en lång stund med Åsa-Hanna under eftermiddagen. Mycket fin bekantskap. Du frågar efter andra Wägnerböcker... uj- det är en lååång radda- men Kvarteret oron, Helga Wisbeck, Mannen och körsbären, Från det jordiska museet, Mannen vid min sida, Vändkorset, Camillas äktenskap, Släkten Jereploogs framgång, Den befriade kärleken, Hemlighetsfull, Dialogen fortsätter,Den förödda vingården... och så de kända (Norrtullsliga, Pennskaftet och två böcker om Selma Lagerlöf)...Så har jag hittat en till bok i mina hyllor- av Solveig Landqvist- hon skriver om sin man John Landqvist- han var gift med Elin Wägner ett antal år - ska ta mig en titt på den snart också.

Mrs Calloway sa...

Grattis!
Åsa- Hanna har jag nyligen läst om.
EW var långt före sin tid på många områden. Äktenskapet med Sigfrid Siwertz avspeglas i romanen med det vackra namnet Svalorna flyga högt.
Vinden vände bladen är också en vacker titel.

Jag gillar också bokletning. Antikvariat är rena fördärvet.

Hanneles bok-paradis sa...

jag har också några Elin Wägner..

Ingrid sa...

För ganska många år sedan läste jag Pennskaftet och Norrtullsligan (den senare gick också som serie på TV)- men Åsa-Hanna hade jag inte läst förut. Jo, hon var före sin tid Elin W. Jag är mycket glad över att ha hittat dessa böcker i mina hyllor och det blir lite nostalgi för mig också- de var ju min mammas.....

snowflake sa...

Båda delarna Åsa-Hanna, det är till att skämma bort sig, minsann. ;-)


(Har nyss upptäckt att jag bara köpte del två.)

Ingrid sa...

Jag känner mig väldigt bortskämd. ;-)

Vixxtoria sa...

Oj, då det var en lång lista du gav mig :-)

Jag har blivit så förtjust i Elin (jo, jag tycker nog nästan att vi är på förnamnsbasis nu!) att jag säkert kommer att läsa mig igenom en stor del av hennes produktion. Kvarteret oron och Väckarklockan är de jag är mest nyfiken på just nu.

Tidigare i år fyndade jag Ulla Isakssons bok om Wägner, och det kommer jag nog också läsa så småningom, men jag vill verkligen verkligen läsa mer av vad Wägner själv skrev först.

Ingrid sa...

Ulla Isakssons bok om Elin W. har jag också- den är tjock... och så hittade jag faktiskt Elin Ws böcker om Selma Lagerlöf också (min mamma var nog mycket förtjust i Elin W.....)(Selma var hon inte så "tänd på" vill jag minnas). Kvarteret oron tänker jag fråga efter på biblioteket (den borde finnas på magasinet)