fredag 18 december 2009

Min jullektyr....Två böcker av japanska författare. Taichi Yamada vet jag absolut ingenting om och det här ska vara den första av hans böcker som blivit översatt till svenska. "En suggestiv skildring om den svåra konsten att släppa taget"... låter spännande.
-
"Snakes and earrings" läste jag en artikel om nånstans (kan det ha varit i Sydsvenskan?)- " a cult classic" och bestseller i Japan. Jag är mycket nyfiken.
-
Berlin har jag aldrig varit i. Vet inte varför egentligen- det har helt enkelt inte blivit av. (kanske blev jag påverkad av min mamma som alltid pratade om det Berlin som inte längre fanns och hur Berlin av idag inte var något alls jämfört med 30-talets vackra stad. ) Nu tänkte jag i alla fall läsa Alés Stegers bok. Citat: "Berlin är ett monster. Berlin är världens vackraste stad."
-
Sist i raden- "The Company They Kept" Writers on Unforgettable Friendships. Några av dessa vänskaper: Anna Akmatova och Amedeo Modigliani, Susan Sontag och Paul Goodman (vem var Paul Goodman?, nåväl det får jag reda på om jag läser boken) och Albert Einstein och Robert Oppenheimer.

2 kommentarer:

snowflake sa...

Men oj! Den sista låter väldigt spännande, jag älskar sånt där om hur tänkande, skapande människor påverkar varandra.

Ingrid sa...

"he Company They Kept" blir den bok jag ska läsa härnäst- jag tycker också att det är mycket spännande med konstnärlig/litterär påverkan.