tisdag 22 december 2009

Upton Sinclair


En annan författare som inte läses så mycket idag- (som jag tror i alla fall). På svenska finns det inte mycket att hämta av honom( om man inte kollar på antikvariaten förstås). Just nu har jag hans "Vildmarken" på mitt läsbord. Det är inte någon upplyftande läsning men jag blir intresserad av Sinclairs författarskap och person. Mitt exemplar av "Vildmarken" (The Jungle) är utgivet på Bonniers förlag år 1945 i en serie som heter "De stora arbetarskildringarna". (Boken daterar sig tillbaka till år 1906). Handlingen utspelar sig i Chicago- slakteriernas förlovade plats- och berättelsen koncentrerar sig kring en skara litauiska invandrare.
-
Jag har ett extra exemplar av den här boken (på engelska alltså -"The Jungle"-- i mycket gott skick och utgiven av Signet Classics- är det någon som är intresserad av den skickar jag den gärna. Maila mig (namn och adress) så kommer boken i "låddan" (dock inte i tid före jul). Först till kvarn-regeln gäller.

3 kommentarer:

Hellre barfota än boklös sa...

Den boken har jag tänkt läsa länge men än så länge har det inte blivit av. Ett likadant ex som det du ger bort står dock i min bokhylla redan. Så det får bli någon annan lycklig som får den.:-)

Ingrid sa...

Det ska bli spännande att läsa dina tankar om "The Jungle". Jag har tagit nya tag med min svenska översättning.

Hellre barfota än boklös sa...

Dom tankarna kommer så småningom. Vet inte när jag kommer plocka upp just den boken och börja läsa. Nån gång under nästa år tänkte jag i alla fall.