torsdag 13 augusti 2015

Från pest till ebola


Jag hade föresatt mig att inte låna hem några böcker från biblioteket idag för jag har massor av oläst i högar både här och där i huset och tid har blivit en bristvara för mig denna sommar. Givetvis kom jag hem med en större hög än den jag avlevererade. Tala om dålig bokkaraktär men värre laster finns ju.

Nu ska jag lära mig mera om oaptitliga sjukdomar. Alla som har läst gamla kyrkoböcker vet hur farsoterna har härjat vårt land med smittkoppor, scharlakansfeber, TBC och kolera för att bara nämna några få "otäckheter" . Per-Erik Åbom har skrivit en, som det verkar, mycket ingående och intressant krönika om smittsamma sjukdomar genom tiderna. Boken är utgiven på Atlantis förlag.
2 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

alltså, det går ju inte att gå till biblioteket utan att något följer med hem, det ska man bara inte tänka på. men - som sagt - värre laster kan man ha. det dagliga umgänget med böcker är livsviktigt!

Ingrid sa...

Mrs C: Just kärleken till böcker hör nog till de bättre lasterna.... (Idag ska jag hämta Ruth Ozekis bok på biblioteket! Tack än en gång för ditt tips.)