söndag 24 augusti 2014

Mytserien


Mytserien initierades av Canongate Books (ett oberoende förlag) och fick spridning över en stor del av världen. Året var 2005 och sedan fortsatte det undan för undan. Numera går det mera långsamt, som det verkar men från Japan har nyligen kommit (2013) "The Goddess Chronicle" av Natsuo Kirino . Den skriver jag genast upp på min "vill- läsa- lista." Det handlar om två systrar som växer upp på en tårdroppsformad ö.

Tio av böckerna i mytserien har hittills blivit översatta till svenska och här finns författare som Jeanette Winterson, Dubravka Ugresic och Margaret Atwood representerade.

Totalt har arton böcker (romaner och essäsamlingar) getts ut och jag är speciellt nyfiken på Ann Byatt's "Ragnarök: the End of the Gods, och Salley Vickers "Where Three Roads Meet".

Här är  hela listan- den engelska versionen.

2 kommentarer:

Jenny B sa...

Vad roligt att det kommit en bok till i Mytserien! Jag har ju hittills inte läst en enda, men längtar efter att göra det och blir glad av att det här bokprojektet finns.

Ingrid sa...

Jenny B: Jag har heller inte läst så många av de här böckerna med det känns härligt att de finns där och många går att låna på biblioteket. Jag hoppas att projektet är tänkt att vara ett tag till.