onsdag 3 februari 2010

Tankar i snön

Just nu går en stor del av min tid åt till snöskottning- men mellan varven går det att sitta ner med en bok (och aj, min rygg). Hunden lider av svår vinterdepression (och det gör jag snart också)- inte är det roligt att vada fram i tjocka drivor och frysa om "tassarna" vare sig för honom eller för mig.
-
Igår slukade jag "Must you go?- my life with Harold Pinter" av Antoina Fraser. Jag måste sovra intrycken innan jag skriver om den. Så mycket kan jag dock säga att det är mera av en kärleksförklaring än en regelrätt biografi. "Stalins kossor" av Sofi Oksanen har jag också läst ut- rapport kommer. Min vistelse i Öst-Europa har blivit förlängd genom Attila Bartis roman "Stillheten" (en annorlunda och mycket intressant bekantskap).
-
Nu ska jag sätta mig med värmedyna på ryggen - en kopp te till det och en god bok. Joy, sweet joy.

2 kommentarer:

Holly Hock sa...

Jag tänker på er i Skåne just nu med snöovädret och allt. Det verkar som om er blåst och det öppna (och vackra) landskapet gör att ni alltid drabbas hårdare vid oväder. Jag ser fram emot att läsa om vad du tyckte om Pinter-boken. Känner du till Pinters dramer sedan tidigare? Jag är själv nyfiken på boken men har ingen som helst relation till hans verk. Tror du boken mest tilltalar de redan frälsta eller kan den kanske fungera som en inkörsport till hans författarskap? /Therese

Ingrid sa...

Holly Hock: Öppna landskap har onekligen sina nackdelar... Pinter så- det är så länge sedan jag läste något av Pinter att jag måste friska upp minnet. Jo, jag tror att boken kan bidra till intresset för Pinters författarskap- men- den är en hyllning till människan Pinter mer än författaren Pinter (tycker jag)- Fraser visar att Pinter också skrev poesi. (Det tycker jag är intressant). Jag återkommer inom kort med mina tankar om boken!