onsdag 3 november 2010

Om hur läsvanor ändras...







Bloggande kan ändra läsvanorna- jag satt och funderade i går kväll... Jag läser definitivt mer sedan jag började blogga och mera skönlitteratur.... lite grann saknar jag facklitteraturen... det blir inte så mycket av den varan numera. Facklitteratur för mig innebär mest historia och någon gång också politiska reportage- och en del reseskildringar. Här tre fackböcker som väcker mitt läsintresse.




7 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Vasadöttrarna står på min wanted-lista också, men eventuellt kommer den att få vänta lite grann, eftersom jag är nånstans mitt i en bok om Vasasönerna just nu. Den läsningen ligger i och för sig lite på is, dessutom. Jag är tydligen inte på 1500-talshumör just nu :-)

Jag håller annars med om att det är facklitteraturen som står tillbaka lite i och med bloggandet – mycket därför att de flesta läser och skriver om skönlitteratur, och så blir man så inspirerad att man inte hinner med facklitteraturen också.

Nattens bibliotek sa...

Ja så är det att jag läser mycket mer sedan jag börjat blogga. Varje dag ser jag inspirerande texter om böcker som jag inte kände till innan och vill läsa. Men det är otroligt givande.Facklitteratur får stå åt sidan just nu för mig. Förut läste jag en del psykologi och pedagogik.

Anonym sa...

Jag läser en del historia - jag har ju ett flummigt men ambitiöst projekt om 1300-talet på gång. I huvet, alltså. Det vill liksom inte bli några blogginlägg, bara. Men det kommer nog.

Hittade Göran Palms bok om Modernismen - den kan man ju absolut fastna i - plötsligt måste man läsa de modernistiska poeterna också, för att förstå vad han skriver. Nå'n gång blir det nog blogginlägg om det också.

"Tid är det enda vi har" sa Bodil Jönsson!

violen sa...

Jag kan också längta efter fackböcker och läser också någon nu och då. Eftersom jag lånar på bibblan kan det vara lite vanskligt då den ju måste lämnas igen, så jag önskar mig ofta någon i present. Gillar klassifikation G allra mest! Såklart.....:-) Litteraturvetarintresserad som jag är......

Jag har tipsat om din sida till länklistan hos Bokhora
http://bokhora.se/2010/hjalp-oss-att-uppdatera-var-lanklista/


och tipsar dig om denna sida:
http://www.fackboken.blogspot.com/ en av mina nya favoriter......
Björn Larssons bok finns snart i min ägo kan jag säga......:-)

Ingrid sa...

Vixxtoria: Jag har också fått lägga en del historieböcker på is- jag kan ibland känna att det är lite synd... jag dras precis som du med i allt skrivande om skönlitteratur... och så blir frestelsen för stor.. men böckerna försvinner ju inte. Hoppas kunna ta tag i dem snart.
Bokstödet: Jo så är det- alla dessa böcker som man inte läst- ibland inte hört talas om... och suget att läsa. Psykologi läser jag också gärna...
Lustigkulle: Jo, tid är det enda vi har... Jag ser fram emot ditt 1300-talsprojekt- och Göran Palm har jag en del av i mina hyllor. (Tycker om hans Vintersageböcker- hans bok om modernismen måste jag kolla upp!)
Violen: Tack för både länkning och länktips (så snällt av dig!)Jag tycker också att det är svårt att låna fackböcker för de kräver mer tid och mer koncentration (vanligtvis) än skönlitteratur- jag brukar synda på nåden och köpa ibland när jag blir extra lysten... G- är en bra bokstav!! Lz ibland också....

snowflake sa...

Den sårbara supermakten vill jag verkligen läsa! (har suttit och lyssnat mycket på amerikansk radio de senaste dagarna, om mellanårsvalen) Det finns mycket att försöka förstå.

och jag sällar mig också till dem som läser mer som bloggare, visst är dte ganska fantastiskt. :-)

Ingrid sa...

Snowflake: Jag klickade faktiskt hem "Den sårbara supermakten"- ja... inte blir man glad åt utvecklingen i USA. Det bådar inte gott för den närmaste framtiden. Och visst är det så- bokbloggarna ger den bästa läs-inspirationen. Helt fantastiskt!!