onsdag 24 november 2010

Filmatiserad Enid Blyton


Jag råkade hitta den här filmen när jag fladdrade runt på nätet- funderar på om den kan "va nåt". Enid Blytons "fem-böcker" var väldigt populära under min barndom (jag läste dock inte så många själv)- och författarinnan själv verkar ha haft ett intressant liv. Hon skrev visst över 600 böcker!! Tala om att vara produktiv. Jag läser också att Enid var skilsmässobarn under en tid då detta inte var vanligt (början av 1900-talet). Som barn fick hon aldrig lov att ha husdjur vilket hon tydligen kompenserade sig för längre fram (hon hade ett helt menageri...).
-
Kanske slår jag till och skaffar den här filmen- Helena Bonham Carter brukar vara duktig.

3 kommentarer:

Nattens bibliotek sa...

Intressant. Jag läste också Fem-böckerna när jag var liten, även om de inte var mina största favoriter.

Vixxtoria sa...

Det låter spännande tycker jag! Man kan ju verkligen se hur mycket hon gillade djur också på vilken framträdande plats de hade i hennes böcker.

Jag har nog dessutom läst alla fem-böcker (plus minus en eller två, kanske) faktiskt.

Ingrid sa...

Bokstödet: Jag hade bara en enda fem-bok i min hylla men många av mina kamrater var väldigt förtjusta i Blytons böcker- jag funderar på om jag har missat något... Vixxtoria: Jo, jag skaffar nog den här DVD:n för den säljs till rabatterat pris - vad roligt att djuren får plats i hennes böcker också- det gillas väldigt av mig... Jag får nog se till att läsa något av Blyton!!