söndag 17 juni 2018

På önskelistan


När den egna trädgården mest liknar ett förtorkat ökenlandskap kan det säkert kännas tröstande att läsa om Penelope Livelys berättelser från ett liv med vackra odlingar. Resan går från Kairo där författarinnan tillbringade sin barndom och till olika landskap i södra England. Penelope Lively skriver också om trädgårdar i litteraturen, nog så spännande. Jag har själv inga odlingsambitioner och lär få acceptera att just trädgårdsskötsel inte är min stora passion i livet. Däremot är det en glädje att läsa om andras vackra skapelser så långt upp på önskelistan hamnar "Life in the Garden".Helen Dunmore gick ur tiden för ett år sedan. Hon lämnade efter sig en stor produktion av böcker både för vuxna och för barn/ungdomar. Under sin sjukdomstid skrev hon diktsamlingen "Inside the Wave" - en gripande poetisk berättelse om en resa som bara kan ha ett mål. Inom kort kommer en novellsamling"Girl, balancing" - det allra sista från Dunmore's flitiga hand, noveller jag längtar efter att läsa. 2 kommentarer:

Anja C. Hill sa...

Hej!

Råkade komma på din sida när jag skulle kolla vilken stad med fyra bokstäver finns vid Volga. (Har förresten också kryssat på Don och Volga )
Läser också att du gillar att läsa om trädgård mer än att hålla på med den. Jag, också en tant, var en riktig bokslukare förr, men är numera hopplöst förälskad i att förstöra min kropp med trädgårdsarbete :-). Så länge jag kan stå på benen får inte min trädgård bli en torr öken...;-). Jag vattnar, odlar, pyntar, "skapar" ja, lever med trädgården i tankar, drömmar och i handling. En livsstil helt enkelt. Läsandet av skönlitteratur kommer i femte hand (vilket jag skäms för). Trädgårdsböcker slukar jag dock.
Jag tyckte att presentationen av dig var jätterolig och intressant. Men, så synd att folk inte läser dina inlägg och lämnar lite responser - det blir liksom roligare så.

Önskar dig en trevlig midsommarhelg!
Anja Hill

Ingrid sa...

Anja: Jag tycker som sagt mycket bättre om att läsa om trädgårdar än att arbeta med dem. Jag har inga gröna fingrar och det arbete jag utför på min tomt är av mera "råbarkat slag" - gräsklippning, krattning och uppgrävning av rötter... Blommorna brukar rådjuren äta upp och under den gångna sommaren torkade mycket bort. ( I min kommun rådde det bevattningsförbud under över en månad). Hoppas att din midsommar var fin!