tisdag 12 juni 2018

Den klassiska världenDen värsta klibbvärmen har mattats något men inget regn så långt ögat når. Gräsmattan/ängen har antagit en brungulaktig färgton och de blommor som orkat sig upp i dagsljuset är små och förkrympta. Mördarsniglarna för en tynande tillvaro.

Jag försöker bilda mig med att läsa klassiskt och har hittat Robert Lane Fox's "The Classical World" där man får lära sig allt (hoppas jag) som är värt att veta om de två stora civilisationerna. Lane Fox är historiker och även trädgårdsskribent för Financial Times ( och ja, han har skrivit böcker om trädgård och trädgårdsskötsel också).Nu är trädgårdsskötsel "ikke min favorite" men jag har inget emot att läsa om personer som har grönare fingrar än vad jag har. Vi får väl se vad som hamnar på läsbordet framöver. För tillfället räcker det med en resa till antikens världar.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

trädgårdsböcker och gamla kokböcker är trevlig läsning

kerstin hallert sa...

Bästa Ingrid så glad läsa att du tillhör Robin Lane Fox fanclub. Jag har älskat hans ojämförliga penna alltsen jag läste hans Alexander the Great (1973). Jag odlar inget annat än min lycka över att läsa honom.Jodå jag prenumererar på FT för hans lördagskrönikor.

Ingrid sa...

Kerstin Hallert: Min sommar blev mycket intensiv, kan jag konstatera så här i efterhand men Robin Lane Fox's bok om den klassiska världen ligger överst i min bokhög. Hösten har kommit och med den betydligt mera läsro.