onsdag 23 juli 2014

The Barbara Pym Cookbook


 Möjligen kan man säga att detta är att exploatera författaren- jag tycker ändå att boken är värd att nämna för det är Barbaras syster Hilary som är inblandad och Barbara Pyms böcker har många referenser till mat (och kläder).

Fotot är lånat (Cup cake eller Fairy cake)

På sidan 73 hittar jag detta lilla citat:

Father Anstruther shook his head, then took a plate and wandered off to choose his tea. "Fairies", he murmured, "who was it now who used to make such deliriously light fairies?"

( Från Un Unsuitable Attachment av Barbara Pym).

Fairy Cakes

8 tablespoons (110 g) butter
2/3 cup (110 g) castor or superfine sugar
2 eggs
1 cup (180 g) flour
1/2 teaspoon baking powder
Milk if necessary

Lemon juice, almond flavouring, vanilla essence or dried fruit to taste.

Preheat oven to 425 degrees F (220 C) . Cream butter and sugar, then beat in the eggs, 1 at a time. Sift together the flour and baking powder, and add to the butter, adding milk if necessary to make a soft dough. Add the flavouring to your choice, then drop by the teaspoonful into greased small muffin tins or molds and bake 20 minutes.

Enkelt och bra och säkert gott men inget jag tänker ställa mig att röra ihop just idag när termomtern går upp mot 30-graderstrecket. Det är för tillfället kall mat och dryck som gäller (och nerdragna persienner.....)



3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Kokbok, helt i min smak ♥

Mrs Calloway sa...

exploatering, visst, men ganska kul ändå

Ingrid sa...

Hannele: Det är en kokbok med kultur.

Mrs C: Den är rolig för att recepten är så där lagom gamla och intressanta för de speglar en svunnen tid (som ändå inte ligger alltför långt bort).