fredag 4 juli 2014

Sommar med engelska damerHögsommar och för en gångs skull varmt - solen strålar från en molnfri himmel- dessutom är den så kallade "hästaveckan" över oss och ska man resa norrut bör man noga planera sina tider. (Klaffbron går upp varje timme.... nästan). Nu sprängs den här lilla orten i sömmarna och det är "the same procedure as last year".

Min sommar ser ut att bli engelsk. Det var inte planerat men nu har det blivit så. På läsbordet ligger Muriel Sparks: "The Public Image"och Barbara Pym's "Civil to Strangers" (jag har precis läst ut "No Fond Return of Love" där en av bipersonerna är en ilsken blåfärgad pudel.)

Dessutom råkade jag hitta en artikel om författarinnan Mary Hocking som beskrivs som en blandning av Barbara Pym och Elizabeth Taylor (författarinnan alltså, inte skådespelerskan). Jag hittar inga svenska översättningar av Hockings böcker men det finns gott om äldre engelska utgåvor till hyfsat pris.

Michael Holroyds självbiografi "Basil Street Blues" har jag också lagt vantarna på."Come rain or shine"- läsningen har börjat.

3 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

det verkar intressant, Ingrid!

Ingrid sa...

Mrs C: Hocking är jag rejält nyfiken på.

Hannele sa...

Trevligt!