tisdag 18 augusti 2009

Selma Lönning Aarö: En rekke avbrutte forsök

I min "skandinaviska hög" finns Selma Lönning Aarös bok "En rekke avbrutte forsök". En självbiografisk historia- och precis det jag behövde efter en del tyngre läsning (precis som Lyran känner jag mig något tagen av Tant Theodora).
-
Nu har jag skrattat så mycket att jag har fått ont i magen. Jag önskar att jag kunde återge en del av kapitlen men då fördärvar jag nöjet för presumtiva läsare. Det originella med Lönnings bok är att hennes familj också får komma till tals i särskilda stycken- man kan ibland undra vem som kommer ihåg "rätt".
Det kapitel jag hade mest roligt åt skulle jag vilja ge rubriken "massakern på barbidockorna"- du milde tid.... (jag ska kanske vara tacksam att jag inte har haft en storebror....)
-
Om man är i behov av något lättsamt, lättläst och verkligt underhållande- då är "En rekke avbrutte forsök boken med stort "b". Jag tackar Bai för detta verkligt goda boktips!

3 kommentarer:

Bai sa...

Så bra at du likte boka!

Elisabeth sa...

Denne likte jeg også da jeg leste den! Alle innvendingene fra venner og familie gjorde hele forskjellen fra en kjedelig oppvekstskildring det går tretten på dusinet av.

Ingrid sa...

Javisst var upplägget annorlunda och det gjorde att boken fick den där extra "knorren". Mycket underhållande läsning, som sagt.