onsdag 26 augusti 2009

Nyfiken på: Kyndelälskaren av Pierre Magnan m fl....


Idag har det varit en riktigt bra bokdag. Ett paket från AdLibris har hämtats och på biblioteket fanns "Kyndelälskaren" av Pierre Magnan. Den får jag bara låna i två veckor så det gäller att prioritera läsningen. En barndom i Provence.... jag längtar verkligen att sätta mig och njuta av Magnans minnen.....
-
Mitt bokpaket innehöll både lyrik, drama och skönlitteratur. Mai Chengs diktsamling-En tår i diamanten- " tror jag att jag kommer att tycka mycket om. Feberboken av Stina Aronson - i ett mycket behagligt format från Rosenlarv förlag ligger också högt på min "vill-läsa-genast-lista".
-
Tekoppen har varit en stor inspirationskälla vad gäller både Alfhild Agrell och Amelie Skram- två böcker av Skram och en av Agrell fanns i mitt paket.
-
"Bokstäverna jag färdas i" är en antologi om Nelly Sachs- jag har alldeles precis gjort nedslag i hennes samlade dikter (som finns i pocketutgåva och i svensk översättning)- för detta boktips tackar jag Snowflakes.
-
"Mannen som älskade Yngve" fanns också med i paketet- och jag är spänd på den här boken- jag har inte läst något av den norske författaren Tore Renberg tidigare. Jag blev nyfiken på Renberg efter att ha läst en tematrio med ämnet barndomsskildringar hos Bai.

4 kommentarer:

snowflake sa...

Jag minns inte om jag berättat det, men jag hittade Bokstäverna jag färdas i i ett av de bakre lagren i bokhyllan. Vit och fin men oansenlig och helt bortglömd. Så någon gång tidigare har jag tänkt mig att närma mig Nelly Sachs...

Och så har jag köpt ett par Faulkner i sommar, inspirerad av dig. :-)

Ingrid sa...

"Bokstäverna jag färdas i" är som du säger oansenlig till utseendet- jag har bläddrat i boken- väldigt, väldigt mycket att läsa om Nelly Sachs- och med så många olika röster. Så roligt att du har planerat in läsning av Faulkner- jag var själv så skräckslagen inför hans böcker- men han visade sig vara en otroligt fin( och alls inte så svår som jag hade trott ) läsupplevelse.

Holly Hock sa...

Hej Ingrid! Jag vill bara säga att jag tycker verkligen om att läsa din blogg. Du läser så brett! Böcker som jag är intresserad av och dessutom massor av böcker till, som jag aldrig hört talas om, men som verkar jättebra. Din blogg är verkligen rolig och inspirerande. Tack från Therese

Ingrid sa...

Therese- så väldigt glad jag blir att läsa dina vänliga rader- tack, tack.