måndag 15 juni 2015

En författares livDet fínns naturligtvis flera biografier över Gustave Flauberts liv men jag tror att han är svår att fånga som människa. Pierre-Marc de Biasi har gjort ett försök att ställa samman de olika delar som formade Gustave Flaubert. Tyvärr måste man läsa på originalspråket franska och jag har svårt att se att just den här boken kommer att översättas till svenska- den anses väl för smal (tyvärr).


Den engelske författaren Evelyn Waugh förde dagbok under så gott som hela sitt liv.  Väl över 800 sidor är den här boken på och den är svårläst just på grund av formatet. Tegelstenar är inte lätta att hantera. Waugh skrev med ironisk och sarkastisk blick- och att läsa hans romaner kan vara både underhållande och ledsamt på en gång. Skicklig med pennan var han hur som helst och jag tycker att det ska bli intressant att läsa hans livsanteckningar.

Det verkar att bli en tegelstenssommar för min del- helt oplanerat. På gång har jag nämligen också Tomas Manns Doktor Faustus. Någon hängmatta äger jag inte men det får bli några stunder i trädgårdsstolen i stället.

3 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

hur vore det med en liten hammock? jag känner varmt för en sådan plötsligt...

Hanneles bokparadis sa...

tog hem tre gratisböcker av honom från biblioteket.

Ingrid sa...

Mrs C: Jag har alltid gillat hammockar men det är rätt så besvärligt att förvara dem under vintern, tyvärr.

Hannele: Biblioteket har sommarrea i juli- kanske går det att göra klassikerfynd.