torsdag 18 augusti 2011

En inspirationskälla












"Levande svensk litteratur" är en serie i flera band som gavs ut på 30-talet. Första bandet är från 1936 och som synes går man i bokstavsordning. Urvalet är gjort av Sten Selander (han satt på stol nummer 6 i Svenska Akademien).






De här böckerna håller än, skulle jag vilja påstå. Här finns det mesta av klassisk svensk litteratur i fin sortering. I den första delen är det kvinnorna som intresserar mig mest. Alfhild Agrell inleder serien och det tycker jag är mycket passande. I min hylla har jag redan hennes "Räddad" som getts ut av Rosenlarv förlag (och det är en pocketutgåva till förmånligt pris- väl värd att läsas och begrundas. Tekoppen har skrivit en mycket fin recension- läs den HÄR!







Från Atrium förlag kommer denna utgåva av Agrells enda roman-"Guds drömmar". Jag har inte läst den men det blir jag mycket intresserad av att göra.




Ibland önskar jag att dygnet hade mera än 24 timmar.....













3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

vilken skatt, jag släpade hem gratis lyrik från biblioteket, de städar...

mimmimarie sa...

En härlig bokserie. Har synen på författarna ändrats något på de 80 år som gått. Jag menar, det måste ju finnas de som omvärderats under åren.

Ingrid sa...

Hannele: Jag är så glad för dessa böcker- och vilken tur du har- tänk att få gratis lyrik!! Härligt!

Mimmimarie: Jag är helt övertygad om att en del av författarna i den här serien har omvärderats under de 80 åren (oj, vad jag plötsligt känner mig gammal för 30-talet är inte så avlägset för mig :-)
Jag går igenom alfabetiskt så jag skriver nog några rader så småningom- undan för undan!