söndag 26 juli 2009

söndagsenkät från Snowflakes

Snowflakes har gjort en trevlig enkät denna söndag i juli- Här kommer mitt svar:

En författare som är värd mer uppmärksamhet: Eftersom jag precis läst ut en novellsamling av denna författare (som verkligen är så bra...) säger jag: Judith Hermann

En överskattad författare: Björn Ranelid (men det finns många som kan konkurrera här).

En lyckad filmatisering: (av en bok): Grapes of Wrath

En lyckad tv-serie: (baserad på en bok): Cranford (av Mrs Gaskell)

En bok jag lärt mig något av: Siddhartha av Hermann Hesse

En må bra-bok: Vilken diktsamling som helst av Werner Aspenström

En bok jag gärna ger bort till ett barn: Pippi Långstrump eller Lotta på Bråkmakaregatan(för att man får lov att vara olydig)

Av författarna som kommer till Internationell författarscen i höst är jag mest nyfiken på: Olga Tokarszuk

5 kommentarer:

snowflake sa...

Vi skulle kunna bli ett gäng som går på Olga, tror jag. Synd att jag inte bor i Stockholm själv och kan bjuda hem dig och andra...

Lyrans Noblesser sa...

Siddharta lärde jag mig också en del av.

Ingrid sa...

Snowflake: Det skulle varit väldigt roligt om vi hade kunnat lyssna på Olga allihop tillsammans och utbyta tankar efteråt. Stockholm vill jag inte bo i men jag tycker om att vara besökare... tyvärr blir det väldigt sällan av numera- att jag tar tåget (eller flyget)upp.
Lyran: Siddharta väckte mitt intresse för buddhistisk filosofi och också för att läsa mera av Hesse- Siddharta läser jag gärna om- en viktig bok i mitt liv.

Lisa sa...

Jag har inte läst Cranford, men serien är ju helt underbar! Och så otroligt rolig. Jag tror faktiskt att den seglade upp i toppen av mina BBC-favoriter.

Ingrid sa...

Lisa: Crarford är verkligen en pärla bland serier! Jag köpte faktiskt serien på DVD för att kunna se om den (och det tänker jag göra).