måndag 29 mars 2010

Thomas Bernhard


Först ett tack till Kajsa på bloggen "We Tell Ourselves Stories in Order to Live"-tack, tack- du har fått mina spärrar att släppa vad gäller Thomas Bernhard. Nu har jag tillbringat eftermiddagen med hans "Undergångaren" och "Skogshuggning" står på tur. (Jag ska bara smälta intrycken först....)
-
"En förkrympt förstadstax från Frankfurt" (och allt annat han skrev om Goethe blev alltför frestande )- min nyfikenhet blev för stor... och se på hum- nu har jag blivit så tagen av Bernhard och hans vassa penna att jag kommer att jaga fler böcker av honom att läsa.... Än en gång- tack, Kajsa!

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Vad roligt att höra, Ingrid!

Johannes sa...

Grattis och välkommen i klubben... Kan varmt rekommendera hans förnämliga självbiografi (5 tunna band, finns på bibliotek), som hör till höjdpunkterna i författarskapet. Dessutom är hans tyska inte så krånglig, så man kan ganska lätt inhämta honom i original.

Ingrid sa...

Ja, jag är fast! Jag ska beställa på fjärrlån - och jag kommer att inköpa de böcker som finns utgivna på Tranans förlag. Tack för tipset Johannes- så bra att hans tyska inte är krånglig- då kan jag nog våga mig på att läsa honom på originalspråk (och då öppnas ju genast en större värld!)Tack igen Kajsa för dina fina inlägg.