lördag 28 mars 2009

Dubravka Ugresic

Jag är helt försjunken i "Den ovillkorliga kapitulationens museum" - kan inte släppa den... och jag är glad att jag också "laddat upp" med "Nobody's Home" som jag fick i paket från Amazon för några dagar sedan. Ugresic skriver så otroligt bra!!! "Den ovillkorliga kapitulationens museum" kommer jag defintivt att vilja skriva om här. Jag hittade en annan kommentar om boken på bokhorornas site.

Jag blev så inspirerad när jag läste nomineringarna till The Man Booker Prize (och även the Orange Prize) (som bland annat Lyran och HollyHock tipsade om. Jag har faktiskt också "Waiting for Leah" av Arnost Lustig på mitt "läsbord" och Antonio Tabucchis "Damasceno Monteiros förlorade huvud" fanns på biblioteket.

Nu är det dags att läsa DNs boklördag (DN säljs bara på ett ställe här på orten- och jag börjar fundera på att helgprenumerera eftersom jag är trött på att köa i oändlighet efter alla gubbar som ska lämna in diverse tipskuponger (eller vad det nu kallas för....)

2 kommentarer:

snowflake sa...

Åh, den boken hittade jag på bibblen förut, och blev helt tagen! Ångrar att jag inte köpte den, men har en annan, Smärtans ministerium.

Ingrid sa...

Jag ska definitivt försöka att läsa fler böcker av Ugresic. Jag är också helt tagen av "Den ovillkorliga kapitulationens museum"- en bok jag gärna skulle vilja äga.