torsdag 14 mars 2019

Not my cup of tea


Norrländskt svårmod och eländes elände. Övergrepp och fylla- stor tristess. Nej, ingenting för mig och jag vill påpeka att jag inte heller gillar den sockrade motsatsen. Boken jag läste ( med viss tvekan) har höjts till skyarna och det borde förstås ha gjort mig misstänksam. Nu lägger jag min lästid på annat och njuter i fulla drag av mitt nyförvärv- den hett efterlängtade boken om Doggerland ” Time Song” av Julia Blackburn. ”Parochial, weird and inconclusive” jo, det passar mig bra och jag hoppas kunna återkomma med flera tankar så småningom.


2 kommentarer:

Jenny B sa...

Vilket sammanträffande - just igår läste jag en recension av en bok om svåra förhållanden i Norrland som fick mig att tänka att nej, det var inget för mig. I alla fall inte just nu. Visst är det viktigt att sätta sig in i hur olika livsvillkoren kan vara för människor på olika platser, under olika tider. Men här lät det som att det skulle behövas lokalkännedom och hembygdskärlek för att orka med att läsa om det tunga, och det har inte jag. Kanske en annan gång, ändå.

Ingrid sa...

Jenny: Elände och misär och evig gråhet och tristess. Nej, jag orkar inte läsa böcker på det temat. Det är just det gråa som är svårt för mig. Det svarta är lättare att ta in hur konstigt det än må låta.