torsdag 14 juli 2011

Nu är det dags

Stjärnsunds järnvägsstation (Wikipedia)

att trycka upp nya upplagor av Annalisa Forssbergers böcker! Jag har läst så mycket om denna författarinna- både i mina gamla BLM och på nätet. Hon verkar vara mycket läsvärd och det är synd att hon ska bli bortglömd. Annalisa Forssberger (1906-1988) skrev bland annat om Stjärnsund- den lilla idylliska orten nära Hedemora i Dalarna. (Jodå, jag har varit där) men hennes produktion är mycket varierad och tämligen stor också.

Läs det här blogginlägget och inspireras! HÄR finns också en hel del att läsa. Det finns t o m ett Annalisa Forssbergersällskap.

4 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

Kan inte minnas att jag läst något av Anna-Lisa Forssberger, men jag skulle definitivt kunna göra det. Återutgivning och nyöversättning borde något trevligt förlag satsa på, tycker jag

Ingrid sa...

Mrs C: Jag tycker att det vore ett mycket lämpligt projekt att ta tag i för ett förlag som intresserar sig för denna typ av litteratur (och det finns ju ett par stycken, tror jag). Det borde finnas en marknade för Forssbergers böcker. Absolut!

Hanneles bokparadis sa...

ska lägga på minnet

Ingrid sa...

Hannele: Jag har själv lagt in en beställning via fjärrlån- ska bli spännande (fast nu under semestertider lär det dröja innan något blir åtgärdat förstås...)