måndag 18 juli 2011

Fynd från Hamrelius bokhandel i Malmö


Det är ont om bokhandlare i dessa tider- men Hamrelius håller fanan högt och jag är nöjd med mitt besök där idag. Det gick så klart inte att gå därifrån utan "förning". Bland en hel massa klassiker (engelska) hittade jag "The Collected Works of Nathanael West"-
"Read This Next" bläddrade jag lite i och insåg att jag nog måste ta hem den trots att jag vet att jag kommer att reta mig fördärvad på den raljerande stilen.... kortfattat och rappt skrivet lär det väl vara förstås.

"The suggested books are organised into ten chapters: Love; Memoir; Family; History; Politics; Humour; Work and Money; War; Religion; and Death. Each chapter contains 12 suggested books, and every chapter also has a section (or more) with other suggestions under `Read This Too'. "

"The Art of War" är en mycket gammal bok- en klassiker- och jag tyckte om upplagan och formatet (och priset).

Malmö- ja, det är sig likt. Ledighetskommittéerna lever och frodas i Magistratsparken som alltid och ingenting ser ut som det gjorde på 60-talet... där min skola stod finns nu ett skitfult hotell (inte för att skolan i och för sig var någon skönhetsupplevelse men den kunde gott ha fått vara kvar)- Johanneskyrkan är sig också lik- tornuret kanske går lite snabbare nu än på min tid (jag hade klassrum som vätte mot det och jag lovar att det var stadens långsammaste klocka...). Jag längtar inte tillbaka men Malmö är och förblir min hemstad- hatkärlek är väl rätta ordet för att beskriva vad jag känner.

1 kommentar:

Emmas Bokhylla sa...

Alskar nar det ar rea och man hittar en massa ovantade fynd! Det blir alltid nagra styckna for mig!