måndag 5 oktober 2009

På mitt läsbord just nu....

1." Main Street" av Sinclair Lewis- och jag är mycket glad att jag bestämde mig för att läsa den här boken. Jag har hunnit nästan halvvägs... och mitt intresse växer med var sida. Rapport kommer så småningom.
-
2. "Everyman" av Philip Roth (jag har läst den som hastigast men nu ska jag läsa mera noggrant). Roth har jag annars inte konsumerat mycket av- jag har dock en känsla av att det blir mera.
-
3. "La maison assassainée" av Pierre Magnan- boken är en överraskningspresent från min kära väninna i Frankrike. Pierre Magnans självbiografi "Kyndelälskaren" läste jag för ett tag sedan och jag älskade den!! Nu tycker jag att det skulle vara intressant att läsa en av hans deckare också (för det är som deckar-författare han främst är känd). Sören har också bloggat om Magnan här.
-
4. "Fabian" och "Als ich ein kleiner Junge war" av Erich Kästner. Jag hade "Fabian" till låns från biblioteket- så upptäckte jag den i mina egna hyllor (på originalspråket). Nu blir det nya tag- Kästners böcker blev brända på bokbålet i Berlin år 1933 (och Kästner var själv där och såg på).
-
5. "Än jublar fågelsången" av Stewe Claeson. Lån från biblioteket. Jag måste erkänna att det var det vackra omslaget som fångade mitt intresse först.

4 kommentarer:

On Word Arts sa...

Tack för dessa nämnda namn, flera som jag omgående skall kolla upp. God lässtund tillönskas.

Søren sa...

Det er virkelig interessante bøger du er i gang med. Jeg har på fornemmelsen, at vores smag overlapper rigtig meget :-)
Glæder mig til at høre dine anmeldelser.

Tak for henvisningen, i øvrigt :-)

Anita sa...

Ser fram til å lese hva du synes om disse bøkene :)

Ingrid sa...

Jag är i full gång med "Main Street"- och sedan blir det nog "Fabian" och "Everyman"... det kommer tankar om böckerna snart....
Sören: ja, det verkar som vi delar smak vad gäller många böcker! Trevligt!
Tack On Word Arts- och Anita för uppmuntrande ord.