fredag 12 juni 2009

Väderleksrapport à la Alf Henrikson

Ett jävla väder rasar
i detta jävla land
för alla jävla masar
på Siljans jävla strand.
Varenda jävla skåning
i Malmös jävla hus
har stängt sin jävla våning

för stormens jävla sus.
I Smålands jävla städer
och Lapplands jävla fjäll
är det ett jävla väder
i denna jävla kväll.

(Och just nu ramlar det kottar en masse, grenar bryts liksom blommor- hunden skäller och det läcker vatten in i garaget. Grrrr.....för svensk sommar.)

4 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Åååh, Henriksson. Jag borde ta fram några av hans böcker som jag har hemma och läsa i lite oftare (det blev en konstig mening, men du förstår nog vad jag menar). De passar alla så bra att bläddra i lite här och där, och småskratta åt än det ena och än det andra. Hexikonet är min favorit, men hans dikter går ju inte av för hackor. Det måste jag komma ihåg!

Själv kan jag inte förstå detta mysterium att det kommer en regnskur i juni vartenda år, och att den kommer just när pionerna slagit ut, vilket får dem att falla platt till marken. Jag skulle vijla se min pionbuske i ståtlig blomning nån gång. *snyft*.

Ingrid sa...

Han kan verkligen formulera sig- och precis som du säger- hans böcker lämpar sig så bra för att bläddra i och just småskratta. Min pion blommar nog inte i år men mina stackars lupiner ligger som fallna störar och vallmorna ser bedrövliga ut, de också. Suck, suck.

vixxtoria sa...

Men kanske bönderna är glada över regnet?

Hermia Says sa...

Haha... rätt bra beskrivning över min Gävla stad också ;-)

Jag har bara läst något enstaka av Henrikson, men vet ändå att här så där bra, så där precisa.

Stackars pioner och lupiner. Pionerna är jag väldigt förtjust i. Just nu bekantar jag mig med nya lilla täppan, men några pioner har jag tyvärr inte träffat på.