måndag 23 februari 2009

Icke, sa Nicke

Nej, det blir nog inga rea-böcker för mig i år. Tycker inte att jag hittar något som lockar. Idag har jag annars rantat runt i den stora staden Malmö (min hemstad- fast jag lämnade den för nära 40 år sedan och jag längtar inte tillbaka).

Det har varit en underbart vacker och solig dag här i södern- sol- klar himmel och det bästa av allt- snön är så gott som borta (jag hoppas att den så förblir ). Det är otroligt vad just lite sol och blå himmel kan göra för humöret.

Jag hann med ett par stora bokhandlar- och kom naturligtvis inte ut utan att ha köpt ett par pocketböcker. Saffransköket av Yasmin Crowther (den pendlar mellan England och Iran), Världens Mått av Daniel Kehlmann- mest för att den handlar om matematikern Gauss (och honom är jag väldigt intresserad av)- bok nummer tre blev Salman Rushdies Clownen Shalimar.

Jag läste ut "The Road" av McCarthy i morse- och slutet (ja, hela boken också så klart )på boken är bara så otroligt bra- så fantastiskt vackert... "The Road" har legat i min "väntar på läsning-hög" alldeles för länge. Förmodar att jag trodde att jag skulle bli totaldeppad av den- men så blev det alltså inte.

"Ljus i augusti" av Faulkner är färdigläst och den var bättre än "The Sanctuary"- nu väntar nr 3 av Faulkner som kommer att bli "The Sound and the Fury.

Jag ska skriva några rader om "Ljus i augusti" så småningom också.

Nu har jag varit rörig! Tanten är väl inte så van vid storstaden längre....:-)

Inga kommentarer: