lördag 2 januari 2021

Sibiriens glömda pianon

 

Tavlan är målad av Sergei Vinogradov ( lån från Wikimedia Commons)

Förra årets bästa böcker. Listorna är många och ofta omfattande - det tar sin lilla tid att gå igenom och framför allt att sovra. Jag vill bort från det förutsägbara, det som följer strömmen. En bok som har ett mycket originellt och speciellt tema är Sophy Roberts ” The Lost Pianos of Siberia” - en resa i tid och rum genom Sibiriens karga natur och tragiska historia. En resa som förs framåt genom pianon. Sophy Roberts måste ha lagt ner ett oerhört arbete på att lokalisera och hitta alla dess ofta bortglömda musikinstrument. Boken är fylld av berättelser och människoöden. En odyssée in i ett stort kapitel av Rysslands historia. Jag hoppas kunna skaffa den här boken snarast möjligt ( den har redan hunnit översättas till tyska)- kanske kommer en svensk översättning? Hoppas kan man.

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

intressant tema, god fortsättning!

Ingrid sa...

Hannele: Tack det samma. Jag ser fram emot att läsa om pianon i Sibirien. Snart, förhoppningsvis.

Unknown sa...

Jag har läst den på tyska. Den var mycket intressant och man fick veta mycket om Sibirien och människorna där. Sibirien är inte bara Gulag.

Ingrid sa...

Jag kommer att beställa boken mycket snart och ser verkligen fram emot att läsa om Sibirien. Som du säger - det är inte bara Gulag.