söndag 12 juli 2015

Om kärleken till pingviner

Lånat foto (vem kan motstå den här familjeidyllen?)

Nu är det förstås inte levande pingviner det ska handla om utan snarare de böcker som ges ut av förlaget med den beteckningen. (Ja, jag har blivit inspirerad av Sydsvenskans artikel). Det är så glädjande att läsa att det ges ut ett litteraturmagasin enbart på papper "The Happy Reader". I detta pappersmagasin skrivs det mest om klassiker och det gör ju saken ännu bättre. I år firar dessutom förlaget 80-årsjubileum och man kan verkligen säga "it is still going strong".

"The Happy Reader" är en hyllining till läsandet som njutning och den lyxiga rofyllda känslan av att vara offline" (Något som jag själv inte tycker är en lyx utan snarast en absolut nödvändighet - annars kokar det i skallen på tanten.)


Jag blev så inspirerad att jag köpte Kakuzo Okakuras "The Book of Tea" på studs.

Kanske blir det den här också....

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Linux operativa system gillar sonen, han har lite pingviner på väggen.

Anonym sa...

Men vi är glada för att du i alla fall bloggar! On-line!

Kurt sa...

Den nedre boken kan man nog varken läsa titel eller författarnamn på! Eftersom bilden är döpt till "Korsika", så kan man efter en del sökande finna att det nog är
Granite Island: A Portrait of Corsica av Dorothy Carrington . En annan fördel med att skriva ut titel och författarnamn, är ju att det faktiskt blir sökbart i sökmotor på nätet.

Ingrid sa...

Hannele: Pingviner är trevliga i de flesta former.

Lustigkulle: Tack ska du ha- jag försöker att vara lite mindre oteknisk åtminstone någon stund under dagen.

Kurt: Jag såg att bilden var något suddig - igår var det tidsbrist- jag skulle väl egentligen inte ha lagt upp bilden alls. Nu fick du ju i alla fall lite extra knep och knåp (om än kanske oönskat).