torsdag 13 juni 2013

Två nyutgivningar som gör mig extatiskt glad


Här har vi något att se fram emot! I höst ger bokförlaget Thorén & Lindskog ut Marlen Haushofers "Väggen" på nytt. Den har länge varit så svår att få tag på och bibliotekets exemplar börjar bli så tufsigt och sönderläst- för många är det som har lånat hem det här mästerverket. Så fint att den här romanen får komma ut igen!!Äntligen, äntligen: Hur skall det gå med Pinnebergs? Underbart att se en så hett efterlängtad nyutgåva av denna klassiker. Det var då sannerligen på tiden. Förlaget Lind & Co står bakom den här goda gärningen. Jag läste en gammal utgåva från 1934 för något år sedan och skrev några rader om intrycken HÄR. 

Jag har kikat på höstens nya utgivningar precis som så många andra bloggare- några rader om vad jag hittade som fångade mitt intresse kommer nog så småningom.


6 kommentarer:

Hermia Says sa...

Eftersom jag tyckte mycket om Ensam i Berlin så blir jag nyfiken på Pinnebergs - och den står faktiskt i mitt biblioteks magasin!

Väggen (i en pocketutgåva tror från En bok för alla) är däremot utlånad (men inte till mig) :)

Hanneles bokparadis sa...

jag har en gammal, hittade billigt på finska :)

Hanneles bokparadis sa...

jag fick tips om den här artikeln: http://www.svd.se/kultur/litteratur/fallada-skildrade-nazisternas-fortryck-med-ny-skarpa_7903658.svd

violen sa...

Ja Väggen är ju en av mina favoriter. Äger ett inbundet ex som jag hittade på ett loppis för 20 år sen. Jag läste om den för inte så länge sen och det höll den verkligen för.

Mrs Calloway sa...

Pinnebergs ska bli intressant.
Väggen har jag aldrig förstått mig på av någon anledning.

Ingrid sa...

Hermia: Åh, du har tur som har boken om Pinnebergs tillgänglig! Den verkar annars tyvärr ha blivit utgallrad på många platser.

Hannele: Tack ska du ha för länken- och du gjorde verkligen ett fynd när du hittade en gammal utgåva (men du gör ju så många fina fynd!)

Violen: Väggen är en verklig modern klassiker- jag hade också kastat mig över ett begagnat exemplar. Jag läser också gärna om.

Mrs C: Jag kommer nog att köpa Pinnebergs. Det känns som en bok man ska ha i hyllan. Väggen kanske inte är allas "cup of tea" men en klassiker är den....