torsdag 20 juni 2013

Gårdagens reselektyr


Tågförseningar och lite annat strul gjorde att jag var extra glad åt tidskriften jag hittade på Pressbyrån i Malmö- Le Magazine Littéraire med en specialartikel om amerikanska författarinnor och med en rekommendation av 30 klassiker och moderna dito.

Det var också i stort sett den enda litterära tidskrift som fanns att hitta (jo då New York Review of Books fanns förstås men priset var astronomiskt och då avstår jag). Roligt då att det var en fransk sådan och det ser ut som om den kommer ut ungefär varje månad. Den kikar jag nog efter igen.

I min "har-läst-hög" finns numera "Selambs" av Sigfrid Siwertz och "The Promise" av Ann Weisgerber. Några rader om dem kommer nog så småningom.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Trevlig läsning!

Mrs Calloway sa...

man kan inte närma sig ett tåg utan att vara ordentligt försedd med reslektyr, vatten och frukt! annat var det förr. då gick tågen i tid och kom i tid och stannade inte på vägen.

Ingrid sa...

Tack Hannele!

Mrs C: Ja, dagens tåg är vad de är. Väninnan fastnade i hela tre timmar på väg till Stockholm- och inte på någon särskilt inspirerande plats heller. Matsäck och reselsktyr är ett måste idag- mer än någonsin.