söndag 16 december 2012

Gammalt, slitet, läst och säkert älskat


Igår trotsade jag vädrets makter och slasktraskade mig iväg till biblioteket iförd rejäla gummistövlar och under stor koncentration (det gäller att hålla tungan rätt i mun och fötterna på rätt plats för under slasket finns det såpehal is). Två böcker att avhämta- och då blir gången målmedveten.



Getrud Liljas roman "Det hemlösa hjärtat" är från 1946 och den sålde mycket bra- den var faktiskt en av det årets mest populära böcker. Den har jag redan börjat på och kan konstatera att jag mycket väl förstår varför den här boken blev så älskad. Hon har ett väldigt flyt i skrivandet, Gertrud Lilja. Mer om "Det hemlösa hjärtat" så småningom.

Även Berit Spongs roman "Svarta tavlan" är från 1946. Den är del två i en trilogi och som vanligt uppmanas man att läsa i ordningsföljd- men nu börjar jag alltså med mitt-delen. De övriga delarna är : 1. Nävervisan 3. Sjövinkel. Jag kan konstatera att mitt exemplar av "Svarta tavlan" har blivit väldigt flitigt utlånat- ombindning har skett 1968 men det behövs ett da capo för pärmen är fransig och boken håller på att falla sönder. Jag kan också se att här finns stämplar från 90-talet.... Väl över 500 sidor att läsa- lite av en tegelsten med andra ord. Berit Spong är jag också väldigt nyfiken på.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag cyklar i regn ibland till biblioteket

Mrs Calloway sa...

vad gör man inte för böcker, Ingrid!
jag vet allt om is under saltmodd och hur lätt det är att göra en vurpa eller två...

Ingrid sa...

Hannele och Mrs C: Cykeln använder jag inte så flitigt den här årstiden... det blir apostlahästarna....