söndag 13 juni 2010

Citat nr 2

Nej, lättläst är den inte, Malina. Den kräver koncentration och små bitar i taget. Jag läser långsamt och funderar, försöker förstå, letar efter "klangbotten" inom mig själv... läser ett stycke till....fascineras- gåtfullt, dunkelt.... jag letar adjektiv för att beskriva....
-
" Idag är nämligen ett ord som bara borde få användas av självmördare, för alla andra är det fullkomligt betydelselöst, "idag" är bara beteckningen på vilken dag som helst, på just idag, då de vet att de bara måste arbeta åtta timmar igen, eller ta ledigt, så de ska göra några ärenden, handla något, läsa en morgon- och en kvällstidning, dricka en kopp kaffe, då de kommer att ha glömt något, stämt träff, vara tvungna att ringa, alltså en dag då något måste hända eller då det helst inte händer alltför mycket."
-
sid. 9, Malina av Ingeborg Bachmann i översättning av Linda Östergaard. Salamonski förlag.

3 kommentarer:

Hermia Says sa...

Nu har jag läst ut den. Utan att på något sätt känna mig färdig med den. Jag håller med dig om att det inte är ngn lätt läsning... Det är svårt att veta vad jag egentligen läser om, vad svårt att finna ett riktigt fäste, vilket också gör boken gripande. Att tvingas in i jagets tanke- och drömvärld långt från logiken. Vet inte om jag kommer att lyckas skriva något eget inlägg om den.
Hur går det för dig?

Bai sa...

Eg vil lese Ingeborg Bachmann!

Ingrid sa...

Nu ska jag göra ett försök att skriva... lätt blir det inte.