tisdag 7 juni 2016

Djur som inspiration

Den franske författaren Jean Cocteau med en av sina vänner.

Fotot ovan är en av många illustrationer i månadens LIRE som till stor del ägnas åt ämnet "författare och djur". Ingen ovanlig rubrik kanske, men inte desto mindre tappar ämnet aldrig sin fascination.

Jean Cocteau var förtjust i både katter och hundar men katten hade en speciell plats i hans hjärta och han grundade klubben "Club des amis des chats". Katter är hemmets osynliga själ, sa Cocteau och säkert hade han rätt.


En annan stor älskare av djur var Colette- ovan ses hon med älsklingen Kiki-la-Doucette i famnen och den lilla hunden ser lätt avundsjuk ut.

Det kvalmiga vädret har ersatts av friska vindar (solen visar sig fortfarande) och jag ska fortsätta att fördjupa mig i katters och hundars värld nu när temperaturen är mera dräglig för läsning och funderingar.

5 kommentarer:

tankerjagda-kaj-genell sa...

Och fina Edith Södergrann hade ju en stor katt. Den finns med i en dikt. Om hur Edith sitter på en bänk där en katt solar sig.
"Där vill jag sitta med ett brev i barmen. Ett enda litet brev."

Mrs Calloway sa...

vart tog du vägen, Ingrid?

Ingrid sa...

Mrs C: Jag tittar in lite då och då men det har varit dåligt med de egna inläggen denna sommar (en sommar som har varit särdeles hektisk och så kommer att förbli, som det ser ut). Läsinspirationen börjar dock komma åter så jag hoppas vara "fit for fight" snart igen.

Hanneles bokparadis sa...

hoppas sommaren är till belåtenhet.

Ingrid sa...

Hannele: sommaren går alldeles för fort....