måndag 12 maj 2014

Do No Harm

Den här boken väckte min nyfikenhet. Memoarer, skrivna av hjärnkirurgen Henry Marsh. Hjärnkirurgi måste höra till de absolut mest komplicerade inriktningar en läkare kan välja och i boken skriver Marsh om många av de fall (speciellt de som inte fick lyckad utgång) han tagit sig an under sin långa karriär.

I tidningen The Guardian finns en välskriven recension av Gavin Francis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den boken vill jag också läsa, den verkar att vara väldigt gripande - och tack för Guardian-länk! I min familj var nästan alla läkare sedan 100 år, men vi hade ingen hjärnkirurg. Min älskade dirigent, Otto Klemperer, som dirigerade också tre eller lite mer gånger i Stockholm, hade en hjärntumor.

Vi hade - jag studerade bara två semester medicin - en 'gammal' professor Heinrich Schipperges, medicin-historiker i Heidelberg, som skrev underbara böcker. Jag måste titta på om några kapitel behandlar hjärnkirurger.

Ingrid sa...

Klemperer: Det är en bra bok, tycker jag (har inte läst ut ännu)- och om du har läkare i din familj blir den extra intressant. Jag har själv inga läkare i familjen men däremot, tyvärr, patienterna....Medicin är och förblir en mycket spännande vetenskap.