fredag 8 maj 2009

Edna St. Vincent Millay och New England



Hos Hermia finns mycket intressant att läsa om Edna St Vincent Millay.

-

Själv har jag Nancy Mitfords biografi om henne i min bokhylla och jag känner stor lust att skaffa de samlade dikterna också.

-

Under en tid i mitt liv bodde jag i Massachusetts- i början tyckte jag att det var väldigt svårt att bli van vid det amerikanska samhället- men... jag hittade i alla fall vägen till närmsta bibliotek. När livet har känts jobbigt har speciellt lyriken blivit en tröst för mig.

-

Jag ville gärna lära mig mera om just poeter från New England- och jag hittade diktsamlingar av Edna St Vincent Millay och Elizabeth Bishop. New England är hem för många intressanta författare!

-
Maine- (Edna Vincent Millay's hemstat) tycker jag så mycket om- havet, de karga klipporna ,känslan av att vara "bortom allfartsvägarna".... en plats för poeter... verkligen.


Portland Head, Maine

2 kommentarer:

Hermia Says sa...

Du har kanske startat en Millay-vurm? Jag blir nyfiken också på de andra poeterna...

Ser dock att du tänkt som jag och kallar biografskrivar MiTford istället för MiLford. Mitt feltänk om att boken är skriven av en syster Mitford påpekas vänligt av Mrs B i en kommentar hos mig... Hjärnan gör visst en del udda associationer ibland.

Ingrid sa...

Ja, är det inte lustigt. Nu ser jag att damen heter MiLford! Tala om Freudian slip (eller vad det kan kallas....)

Mycket roligt om Millay kunde få lite fokus på sig, tycker jag! Har precis varit inne och "rotat runt" på Amazon.uk- så det kanske blir lite lyrik-påfylling i mina nya bokhyllor snart.