tisdag 6 januari 2009

Time Magazine

Bland de böcker som listats som "Top 10 books" för 2008 finns åtminstone tre som jag ska försöka att läsa under året- The Forever War av Dexter Filkins (om krigen i Irak och Afganistan), The Suspicions of Mr Whicher av Kate Summerscale "a true crime tale that takes place around the time of Scotland Yard and the birth of forensic science" och Unaccustomed Earth av Jhumpa Lahiri.

"American Wife" av Curtis Sittenfeld fanns också med på listan- det var den enda jag hade läst- (den tyckte jag verkligen om. )

Övriga listade böcker är: The Thief at the End of the World av Joe Jackson, The Snowball av Alice Schroeder, The World the Way it is av Patrick French, 2666 av Roberto Bolano, Lush Life av Richard Price och Anathem av Neal Stephenson.

Jag har börjat läsa "Rosen på Tistelön" och är så tacksam mot Martina på etthemutanböcker som tog intiativet till "Klassiska kvinnor". Än en gång tack, Martina.

Samtidigt med Rosen på Tistelön tittar jag i Monica Lauritzens biografi om Emilie Flygare-Carléns liv - ser då att poeten Ann Smith är en släkting till E F-C.

Från Ann Smiths "Sinnlighetens tecken"

Det regnar ute
varmt regn från sommarhimlen
I morse såg jag att hösten
börjat komma
Gammal häxa är jag
som ser med vemod i solskenet
grånaden i grönskan
vissna skrumpnaden i
hallonbusken

Inga kommentarer: