lördag 24 januari 2009

Stormig natt

Grannens elefantgräs ligger nu i sjok över min gräsmatta (men å andra sidan får hon sin beskärda del av mina eklöv så det jämnar ut sig). Hunden har varit förbannad med jämna mellanrum under natten (dels firade någon något med fyrverkerier dels blåste soptunnan omkull- brak- och så vrålskäll) - då är det bäst att läsa lite och försöka att somna om.

På nattduksbordet hade jag lägligt nog "Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man" av Helle Helle- lånad på biblioteket - (Tack Hermia!!).


Jag längtar efter nästa Köpenhamnstur- då ska jag ta mig tid att botanisera i boklådorna.... det är synd att det är så svårt att få tag på dansk och norsk litteratur här i Sverige (visst går det att beställa från AdLibris fast... mycket roligt vore det att få se böckerna i bokhandeln också....


Jag har läst ut "Rosen på Tistelön". Nu ska jag ta mig samman och skriva ner en recension också- känner att jag vill lägga ner lite mera arbete på den boken. Det är den värd. "Agnes Grey" har jag precis fått från Amazon- så ser fram emot mera klassikerläsning.

Inga kommentarer: