söndag 27 november 2016

Årets bästa?


Så här års kan man hitta listor över "Årets bästa böcker" i många tidningar och tidskrifter. Jag har sysselsatt mig med den som finns utlagd på "The Guardian's" hemsida och visst lät jag mig frestas av en del titlar, bland annat Edmund Gordon's biografi över Angela Carter.

Jag ska livligt erkänna att Angela Carter inte är en av mina favoritförfattare, mest för att jag inte är överdrivet svag för genren magisk realism - men jag är beredd att gå utanför min bekvämlighetszon och göra ett nytt försök. Varför inte då med en av Angela Carter's novellsamlingar? Jag funderar på att läsa "The Bloody Chamber" - och Gordon's biografi lockar mig också. Kanske kan den väcka ett ännu icke uppvaknat intresse. On verra, som man säger i Frakrike.

2 kommentarer:

Jenny B sa...

Årsbästalistor, speciellt på en så intellektuell boksida som The Guardians, är ju både lockande som en godispåse och en källa till stress över allt man inte kommer att hinna läsa! Så kul att du intresserar dig för The Bloody Chamber. Den är ju många gånger härligt överromantisk, och delvis också en nykter omtagning av gamla sagor. Jag ser redan fram emot att höra vad du tycker om den!

Ingrid sa...

Jenny B: The Guardian's godispåse hör verkligen till de bättre. Jag har skrivit upp ett par titlar och det blir nog några julklappar till mig själv så småningom. The Bloody Chamber är på gång.